20-21 липня 2016 р. у м. Харкові відбудеться науково-практичний семінар «Кошторисне ціноутворення в дорожньому господарстві».

Засідання буде проходити у конференц-залі готелю «Дружба» за адресою: м. Харків, вул. Гагаріна, 185. Проїзд від залізничного вокзалу – маршруткою № 246 до зупинки «Льговська».

На семінарі планується розгляд наступних питань:

1. Огляд останніх змін в національних та галузевих стандартах щодо визначення вартості дорожніх робіт.

2. Моніторинг актуальних питань щодо визначення вартості дорожніх робіт.

3. Європейська практика договірних відносин у будівництві. Складання (підготовка) договорів підряду на виконання проектно-вишукувальних та будівельних робіт за стандартами FIDIC.

4. Особливості визначення вартості дорожніх робіт в проектах, що реалізуються за кошти міжнародних фінансових організацій.

5. Методичні засади підготовки державних інвестиційних проектів.

6. Порядок розроблення та проведення експертизи проектів будівництва з урахуванням сучасних вимог законодавства

7. Порядок розроблення та погодження стандартів організації України (СОУ) з кошторисного нормування, індивідуальних ресурсних елементних кошторисних норм (ІРЕКН) у дорожньому господарстві

8. Зміни та особливості визначення вартості проектних та вишукувальних робіт у будівництві. Зміни в сертифікації відповідальних виконавців робіт у будівництві.

9. Інформаційне забезпечення системи кошторисного ціноутворення в дорожньому господарстві. Презентація електронної бібліотеки нормативно-кошторисних документів.

10. Застосування сучасних технологій під час моніторингу поточних цін на ринку дорожньо-будівельних матеріалів у регіоні. Організаційні та методичні питання, алгоритми розрахунку. Досвід застосування на всіх стадіях інвестиційного процесу.

11. Практичні аспекти та проблемні питання, що виникають в перевірки контролюючими органами.

12. Науково-технічний супровід виконання дорожніх робіт. Практичні рекомендації з обґрунтування вартості цих робіт.

13. Методичні засади обґрунтування розміру коштів на покриття ризику учасників дорожніх робіт.

До участі у роботі семінару запрошуються спеціалісти відділів кошторисного ціноутворення служб автомобільних доріг, облавтодорів, проектних та наукових організацій.

З питань участі у роботі семінару звертатися у Науково-технічний відділ ДерждорНДІ за телефоном 456-25-47.

Семінар_20-21.07.2016